Forum » World of Warcraft » Inne » Realm - gdzie gracie?

Wszystkie inne rzeczy o WoWie, które nie pasują do działów powyższych lub tych z kategorii Media.

Realm - gdzie gracie?

Postprzez slimak. 24 Paź 2008, 16:47

Kiedyś grałem na Burning Blade, EU PvP. Bardzo dużo tam polaków, jeden z najbardziej 'spolszczonych' serwerów, niestety, ogólnie, jest na nim bardzo mało ludzi. Jest teraz typu 'Recommended' i często są na niego migracje, a na AH ceny są kosmiczne. Miało chociaż to jeden plus, bo dziennie zarabiałem na leatherworkingu 300-400g, tracąc na to 30min dziennie :P Wspominam go miło (pozdro dla gildii Avalon), niestety w czerwcu przestałem grać bo znudził mi się 3. miesiąc urzędowania w Karazhan.

Teraz znów się zastanawiam nad powrotem do gry i zacząłem rozmyślać nad wyborem serwera i frakcji.
Interesują mnie tylko serwery EU, najlepiej żeby to był PvP, a RP nie za bardzo mnie interesują.
Po przejrzeniu innnych for, stron z listami serwerów i ich zaawansowaniu w raidach, wymienię kilka serwerów popularnych w polsce:

Burning Legion - zdecydowanie najbardziej popularny w Polsce serwer, co drugi tam to Polak, ma to jednak swoje minusy. Najlepsze w Polsce gildie są właśnie tutaj (dużo dzieci neo i etc.)
Vek'Nilash - drugi po burning legion, patrz wyżej.

Potem są już mniej znane serwery:
The Maelstrom (PvP, głównie alliance)
Venture Co (RP-PVP, głównie horda)
Chrommagus (głównie horda)
Burning Blade (PvP, ally, pisałem na początku posta o nim)
Blade edge
Bladefist
Silvermoon
Ravenholdt
Boulderfist
Burning Steppes

Ja najprawdopodobniej startuje na Maelstrom. Gdzie wy gracie? Czy cos zlego powiedzialem ot ych serwerach wyzej? Co o nich myslicie?
Awatar użytkownika
slimak.
Administrator

Dołączenie: 29 Wrz 2008, 19:48
Miejscowość: Kościan

Re: Serwer - gdzie gracie?

Postprzez Sajan 09 Lis 2008, 12:55

Witam co do Burning Steeps kolega ma racje duzo polaków ale i tez duzo ludzi imigrowało na inne servery jesli chodzi o polaków to teraz najwiecej nas jest na Burning legion dlatego tez server caly czas jest Fuul ludzi bardzo tak czy siak polacy są wszędzie :) buzka pozdrawiam wszystkich Sajan !
Sajan

Dołączenie: 09 Lis 2008, 12:51

Postprzez klapkimojzesza 10 Lis 2008, 10:39

Witam!
Zapraszam na server Ravenholdt (RPPvP)! Są tam 4 polskie gildie 2 z nich raiduja BT i Hyjal. Z tego co wiem, ostatnio probowali rowniez Sunwell.
klapkimojzesza

Dołączenie: 10 Lis 2008, 10:37

Postprzez Arecek 13 Lis 2008, 14:01

Ja gram na serwerze Azuremyst wybrałem bo był recomended :) na razie nic nie mogę o nim powiedzieć może zacznę grać gdzieś indziej.

Edit

Gram na Ravenholdt.
Arecek

Dołączenie: 11 Lis 2008, 17:43

Postprzez klapkimojzesza 25 Lis 2008, 09:36

Grasz w Hordzie czy w Alliance? Jezeli w Alliance to zapewne znajdzie sie dla Ciebie miejsce w gildii. ;)
Pozdrawiam.
klapkimojzesza

Dołączenie: 10 Lis 2008, 10:37

Postprzez Arecek 25 Lis 2008, 17:44

oczywiście ze w alliance mam nick jak na forum
Arecek

Dołączenie: 11 Lis 2008, 17:43

Postprzez Govin 18 Gru 2008, 23:54

Gram w world of warcraft od premiery na serwerze haomarush w gildii Reservoir Gnomes.

slimaq 3 miechy w kara? co to za gildia :shock: :shock:
Govin

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:49

Postprzez Patricko 03 Sty 2009, 03:28

Witam.

Ja gram na Doomhammer. Strona - Alliance.
Bardzo fajna atmosfera, dwie polskie gildie ( z czego jedna nastawiona na progress, a druga na zabawę z gry bardziej, ale również swoje robią ), i brak dzieci neo, jeśli chodzi o polaków.
Oczywiście cymbałów wśród zagranicznych ludzi nie brakuje, ale znajdźcie mi serwer gdzie ich nie ma?
Serwer jest obecnie Full, czyli ludzi nie zabraknie, jest to Normal, czyli jak ktoś nie lubi PVP to wsam raz.
Ja właśnie jestem osobą, która nie przepada za bijatykami podczas robienia questa, jak chce PVP to albo ide na Winter albo na jakieś inne zwykłe BG.

Jak ktoś myśli nad rozpoczęciem, to zapraszam. Nasza gildia chętnie pomaga. mamy już prawie 100 członków.
Nie robię reklamy, bo nie podam nazwy gildii, żeby nie było, ale u nas zapewniamy dobry start, wytłumaczymy co trzeba i boostniemy :) Nie jesteśmy ludźmi, którzy jarają się tylko fioletowymi itemami :P
Awatar użytkownika
Patricko

Dołączenie: 03 Sty 2009, 02:51
Miejscowość: Akina

Postprzez Ledres 27 Lut 2009, 10:37

Witam. Ja gram na serwerze Burning Legion.
Moja ksywa to Ledres oraz Serdeles. Chętnie poznam jakąś gildie lub osoby na tym serwerze z którymi mógłbym pograć lub się dołączyć.
Ledres

Dołączenie: 27 Lut 2009, 10:27

Postprzez Brilarith 11 Mar 2009, 14:46

Ja gram na Kul Tiras po stronie hordy. Niestety z tego co wiem nie ma tam żadnej gildii polskiej własnie po stronie hordy.
Awatar użytkownika
Brilarith

Dołączenie: 10 Gru 2008, 13:03
Miejscowość: Brzeziny

Następna

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość