Forum » World of Warcraft » Prywatne serwery » Server na jakim grac?

Wszelkie pytania i dyskusje związane z prywatnymi serwerami kierować proszę TYLKO w tym forum. Tyczy się to m. in. wszystkich tematów związanymi z starą wersją WoWa - np. 2.4.3.

Server na jakim grac?

Postprzez mokras 19 Lip 2009, 19:20

Szukam dobrego servera tak z exp rate od 3x do 5x i zeby ludzi duzo bylo patch 3.1.3 wotlk
mokras

Dołączenie: 19 Lip 2009, 19:05

Re: Server na jakim grac?

Postprzez Mirazi Heket 11 Wrz 2009, 15:04

http://wownexus.pl/

Testowałem chyba wszystkie najważniejsze polskie privy (Hellground, Bloodworld, Sunwell i Nexus :D).
Nexus jest zdecydowanie najlepszy.

-najlepszy znany emulator Trinity Core 2
-łącze 200mbps (pozostałe serwery 100mbps)
-300-1500 online (ten max w wakacje)
-serwer oparty na linuxie (administracja może mieć ciężej z zarządzaniem ale dra graczy jest to równoznaczne ze zminimalizowaniem ilości DC)
-patch 3.1.3
-DK, jego questy i większość skili działa świetnie
-exp i gold rate x2
-pracowita ekipa gm-ów (wiem co mówię :D)
-niezły sprzęt (18 GB RAM, 8-rdzeniowy procesor)

to chyba tyle z najważniejszego info. Miłej gry!
Awatar użytkownika
Mirazi Heket

Dołączenie: 10 Maj 2009, 14:39

Postprzez Lord Yahu 11 Wrz 2009, 19:15

Ja zdecydowanie ODRADZAM Nexusa. Dlaczego? Dlatego, że serwer coraz bardziej zchodzi na psy. Diff (opóźnienie wysyłanie danych do graczy z serwera) wynosi dziennie 700-1000 ms- (1000 ms=1 sec opóźnienia) Jeżeli jesteś fanem PVE, to nie masz tam czego szukać. Na razie działają tam tylko 2 insty,(Nexus i UK) ( jedna jest otwierana co 2 miesc). Obecnie działa tam DUPE Hack( czyli że można sobie duplikować itemy), choc to jest akurat wina TC2. Admini zamiast naprawic ten problem, to czekaj na poprawkę od developerow emu.

Na ratach x3 to tylko Sunwell, choć tam admini często olewają graczy, to tak naprawdę jeden z lepszych polskich privow na TC2.

P.S Żeby nie było, to sam gram na Nexusie. 69 Troll Hunter Maximus
Trance is my life

,,Muzyka sprawia że chce mi się żyć, daje mi tlen i energie niezbędna do życia. '' M.Rojna
Awatar użytkownika
Lord Yahu

Dołączenie: 01 Lut 2009, 20:44
Miejscowość: Puszczykowo

Postprzez Mirazi Heket 13 Wrz 2009, 16:50

Eee nie mów, Nexus lepszy od Sunwella na bank.

Dzisiaj (czy tam wczoraj) dostali nowy sprzęt więc problem z diffem powinien zniknąć/zmaleć.

Ja hacków nie próbowałem i nie mam zamiaru. Wierze w uczciwość graczy.

Inst tam działa o wiele więcej. Zajrzyj na stronkę bo dużo by wymieniać :)
Awatar użytkownika
Mirazi Heket

Dołączenie: 10 Maj 2009, 14:39

Postprzez Lord Yahu 13 Wrz 2009, 21:38

Mirazi Heket napisał(a):
Dzisiaj (czy tam wczoraj) dostali nowy sprzęt więc problem z diffem powinien zniknąć/zmaleć.

Diff wyraźnie zmalał. Przy 1k online wynosi tylko 100. :D

Mirazi Heket napisał(a):
Ja hacków nie próbowałem i nie mam zamiaru. Wierze w uczciwość graczy.

Czytałem na forum nexusa, jak ludzie się chwali tym hackiem.

Mirazi Heket napisał(a):
Inst tam działa o wiele więcej. Zajrzyj na stronkę bo dużo by wymieniać :)

Zgadzam się, ale chodziło konkretnie o insty które weszły w WOTLK. Na nexusie jak na razie działają tylko 2 ;/
Trance is my life

,,Muzyka sprawia że chce mi się żyć, daje mi tlen i energie niezbędna do życia. '' M.Rojna
Awatar użytkownika
Lord Yahu

Dołączenie: 01 Lut 2009, 20:44
Miejscowość: Puszczykowo

Postprzez Rijo 02 Mar 2010, 19:44

Jeśli jakiś serwer to tylko Sunwell. Gram na nim ponad miesiąc i prawie w ogóle się nie zawiodłem. Grają tam mili gracze, którzy zawsze pomogą w wypełnieniu questa. Wprawdzie są nieraz krzaki, ale po wgraniu patcha 3.2.2 na razie żadnego nie spotkałem. Polecam ten serwer, naprawdę warto na nim zagrać. Ciekawie też zapowiada się serwer Niflheim. Może to niedługo być jeden z najlepszych serwów w całej Polsce oprócz oczywiście Sunwell'a ;] Linki do serwów:

Sunwell: http://sunwell.pl/

Niflheim: http://www.niflheim.com.pl/
Rijo

Dołączenie: 02 Mar 2010, 19:36

Postprzez Pikni3 23 Mar 2010, 08:53

Ja tam gram na Nexusie i dobrze mi z tym. Diff maksymalnie wynosi średnio 1000 i tylko co 6 godzin. Z resztą niedługo będziemy przechodzić na patch 3.3.2 i liczę na otwarcie wielu instancji/raidów.
Pikni3

Dołączenie: 22 Gru 2009, 17:34

Powróć do Prywatne serwery

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość